Direktpensionen för företagare

Direktpension

Med direktpension via Kapitalförsäkring kan du som företagare bygga ditt pensionskapital i bolaget istället för att spara i tjänstepension. Det innebär att du får en flexibilitet och möjligheter som en tjänstepensions saknar.
Tillgänglighet och flexibilitet
Ditt pensionskapital är tillgängligt och kan återföras i bolaget. Vilket skapar möjlighet till mycket fördelaktiga uttagsmodeller med låg skatt.

Eget kapital

När avsättningen till direktpension inte är avdragsgill är medel som placeras i en direktpension i försäkring att betrakta som eget kapital. Det innebär att uttag från din direktpension kan delas ut som vinstutdelning om det är mest fördelaktigt i framtiden. Om utdelningen beskattas lågt så innebär det en stor fördel. Vi hjälper dig att utvärdera dina alternativ om omvärlden förändras

Direktpension med Kapitalförsäkring

Med en kapitalförsäkring betalar man ingen kapitalvinstskatt på sina värdepappersaffärer. Man kan inte heller kvitto förluster. Istället betalar man en schablonskatt som baseras på värdet i försäkringen. Skatten debiteras depån och kräver ingen redovisning av dig som kund.

 

Direktpension utan försäkring

En direktpension utan försäkring innebär att du slipper kostnaden för schablonskatt. Det kommer innebära att du slipper en mindre årlig kostnad vilket är positivt för ränta på ränta effekten. Man kan inte byta ut sina värdepapper i en vanligt depå eftersom då realiseras vinsten.

Syftet med en sådan lösning är att man som pensionär vill behålla sitt aktiebolag och ta ut lön och kvitta den kostnaden med vinst från värdepappret. På så vis blir skatten minimal eftersom du får kvitta värdepappersvinsten mot lönekostnaden i aktiebolaget.

Läs mer om direktpension här

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *